INGREDIENTS:
250 g de cervesa negra
250 g de mantega
75 g de cacau en pols sense sucre
300 g de sucre
250 g de farina
3 ous (2 si són L)
2 1/2 culleradetes de bicarbonat
1 culleradeta d’aroma de vainilla
140 g de nata per muntar
PREPARACIÓ:
1. En un pot posem la cervesa a escalfar, quan agafi temperatura afegim la mantega i barregem fins que es dissolgui per complert. Reservem fora del foc.
2. En un bol barrejar els ingredients sòlids: el cacau, la farina, el sucre i el bicarbonat. Barrejar fins que estigui homogeni.
3. En un altre bol posar els ingredients líquids: la nata, els ous i l’aroma de vainilla i barrejar amb unes varilles
4. Quan aquests ingredients estiguin ben barrejats, afegir la cervesa amb la mantega i remoure bé.
5. Incorporar els sòlids als líquids en tres vegades. Anar barrejant fins a obtenir una massa uniforme i sense grumolls
6. Avocar la massa en un motlle engreixat
7. Posar-ho al forn preescalfat a 180º, calor a dalt i a baix, a mitja altura i durant uns 50 minuts.
8. Un cop cuit, treure’l del forn i deixar refredar uns 10-15 minuts abans de desemmotllar. Deixar refredar del tot (aproximadament 2 hores)
9. Servir amb nata muntada, o crema de formatge o gelat
UN PASTÍS QUE SORPRENDRÀ ALS TEUS CONVIDATS.
QUE VAGI DE GUST!